Det finns 47 produkter.

Visar 1-24 av 47 objekt

Aktiva filter

Protein koncentrat

Vad är proteinkoncentrat (protein)

Vassleprotein smälts snabbt och är ett favorittillskott bland idrottsmän, kroppsbyggare i fritidsövningar. Sojabönor, ägg, hampa och kasein är alternativa proteinpulver med något olika aminosyravikter, som kanske inte är lika effektiva för att öka muskelmassan. Proteinpulver innehåller vanligtvis rent protein, med eventuell tillsats av sötningsmedel och smaker. Proteinpulver har endast spår av kolhydrater och fetter och innehåller vanligtvis cirka 20 till 30 gram protein per portion.

Ett proteinkoncentrat innehåller över 70% protein från källor som vassle, soja, kasein, äggvita etc. eller innehåller en enda proteinkälla med en koncentration under 10%, som har mellan 100 och 200 kalorier per portion beroende på tillverkaren och vilka proteintyper som finns.

Proteinpulver är huvudsakligen tillverkade av proteiner blandade med flera gram socker. En portion proteinpulver innehåller vanligtvis 20 gram protein och cirka 100 kalorier.

Skillnaden mellan Gainers och proteinshakes reduceras till näringsvärdet för var och en. I en normal proteinshake kan du vanligtvis förvänta dig att konsumera 100-150 kalorier och få 20-30g protein.